Dagen etter nasjonaldagen (17 mai)

Jeg stod opp med en vond mage uten å puste skikkelig ut. Det var greit, og liksom enkelt å akseptere det faktumet at 17 mai feiringen, som handlet om hvit vin fra Tyskland og litt skjenking av øl, gav meg smerter i magen. Jeg fikk lyst til å skrive noe villt om nasjonaldagen igår, men ble helt satt ut i en helt annen verden. Solen skinte, og flaggene hang fremdeles rundt omkring, mens det blåste.

Det var liksom ikke helt greit å ikke blogge i nasjonaldagen, men jeg var trøtt og sliten etter en liten uke med skruing, mekking, rydding, spyling, og skjæring på jobb. Jeg ville heller kjenne meg fri ved å la meg drukne av vin og øl i skjorte og dressbukse.

Det var ikke helt greit å akseptere det uhellet, om at nasjonaldagen skulle bare komme meg i møte uten å være helt klar over det. Jeg ville glede meg og forberede meg i en god tid før 17 mai. Det gjorde vondt i magen og i nakken. Jeg ville ikke nøle på noe dumt, eller bare bli mettet av utilfredshet. Jeg ville drikke, og kose meg i 17 mai. 

Nasjonaldagen, som handler om den dagen i 1814, hvor Norge endelig fikk eksistere som et selvstendig land i en drivkraft av en grunnfestet grunnlov og formelle normer. Det var liksom en bursdag for nasjonen, som skulle feires med vin fra Tyskland av alle dager. 

Jeg er glad for at faren min tok meg med til Europa og Norge, for å gi meg en bedre oppvekst og framtid i 1996. Jeg er snart 28 år gammel, og har enda ikke reist tilbake til Afrika. Det kan hende at den planen blir gjennomført i nærmest framtid.

Vær tålmodig med meg, og ikke føl dere så kjedelige siden jeg blogger om dette dagen etter nasjonaldagen. Jeg beklager veldig og tar på meg skylden helt gratis. Jeg er glad for at det endelig er over, og kan roe ned hodet mitt, før jeg tar turen nedover igjen for å kjøpe mer øl. Haha.

Jeg håper at alle har hatt en fin 17 mai feiring. Jeg har lest mange spennende innlegg, og føler meg glad på vegne av bloggere, som tar nasjonaldagen seriøst. 

Ha en fin helg og kos dere.

Gratulerer med dagen på etterskudd:)

#samfunn #kos #hverdagsblogg #Personlig #informasjon #blogg #inspirasjon #leselyst #livsstil #teori #kos #17mai #Norge #bursdag #fest #alkohol #helg 

4 kommentarer
  1. Det er ikke hva en fysisk velger å ta seg til på 17 mai som betyr noe i mine øyne [selv jobbet jeg], men at en på ett eller annet vis har fokus på HVA det er vi feirer denne dagen, og det viser du jo her at du har!
   Du har tatt det inn over deg at denne velstanden & tryggheten ikke har kommet gratis. -For deg & meg, jo, men det er faktisk de som var her før oss, hvor en betydelig del har satset -og ofret livet; Bl.a min beste/oldeforeldregenerasjons innsats under krigen, -og din far. -Hvilket du virker å være fullstendig klar over. Så bare slapp helt av; Din 17 mai har foregått i god norsk ånd 😉

  2. Gry Henriksen: Takk skal du ha:) Jeg vet at det ligger mye historisk bak formålet for feiringen av 17 mai, og 17 mai teksten. Det har alltid vært et seriøst, tradisjonelt høytid, eller en spesiell dag for meg å feire i hvert år:) Så jeg er takknemlig:)

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg