Lovbryteren

I sjokk og vantro så stakk han mange dypt i hjertene ved sin lovløshet. Legemidler og alt, som kunne hjelpe ham ut av sin desperasjon ble skylt ned i vasken. Musikken om hans elendige liv ble tråkket ned av spytt og skam. Kroppen hans var torturert av barberingsblader, og skarpe våpenkniver. Livet smilte ikke til ham, og et farlig kors måtte han bære hver dag.

Slik som det så ut, så var det ikke noen mennesker, som kunne takle å se det skremmende synet av hans flammende vesen.

Bud på bud ble tråkket ned i gjørmen av hans brennende vrede. Lenkene, som bandt ham rundt hendene, ble delt i to blodige deler. Det var ikke snakk om å skaffe seg advokater. Det var ikke til noe nytte for ham å vaske hendene sine i et lunken, godt og renset vann oppi et skinnende glassfat.

Han ville verken gi seg, eller åpne sin munn. Ansiktet hans var skåret. Huden var skåret, og tungen var skåret. 

Katten hans var skåret og drept. Kona ble dynget ned ved makt til døden i badekaret. Fingrene hans ble kuttet til store blødninger av brødkniver, og livet hans ble helt formørket av synd.

Lovbryteren var ikke vanskelig da han en gang tok vare på sitt vitnesbyrd. Han lærte folk å skrive og være til nytte for samfunnet. Han ble ond på grunn av ensomheten, som klødde vekk gledens olje fra skinnet hans. Han drakk altfor mye, og knurret altfor mye.

Lovbryteren hadde et stort hjerte, som skulle skjæres ut, og ofres på tross av hans ondskap og ulydighet. Kniven ble presset hardt mot strupen hans, for å roe ham ned. Han kjente flere stikk, og sloss i flere timer for å overleve. Han tok seg av to gjerningsmenn, som ville drepe ham, og slette navnet hans fra jordens overflate.

Lovbryteren angret plutselig på alt det onde han hadde gjort, og slo gjerningsmennene ut av bevisstheten. Han bestemte seg for å ta vare på hjertet sitt, fordi ulvene hadde tatt alt fra ham, men ikke hans hjerte. 

Han hadde allerede sagt det for mange år siden.

De kan ta fra ham alt, men ikke hjertet hans.

Han kom tilbake som den lovlydige, og tok vare på hjertet sitt.

For livet utgår fra hjertet.

#fortelling #historie #spenning #åpenbaring #bok #forfatter #livet #lovlydig #hjertet #overleve #tekst #leselyst #drama #Vitnesbyrd 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg