hits

Et uhørt kapittel

Det var ikke slik, som det skulle være. Ingen ville høre på de trassige ordene, eller kjenne seg iskald og stivnakket. Ute av forstand, så var det ikke mer enn bøtte og spann. Mørket falt over den ene bydelen, og ensomheten klødde fram en elendighet, som brant vekk all håp om en lysere vintertid.

Nakne hadde de vært, og sårene ble større og utvidet. Musikken gav dem mye tørke og jorden frydet seg i tørketiden. Det var aldri for sent, men tiden slo dem ut av synet, veldig sakte og sikkert.

Utmattelse og kalde spor av blodige tegn på trestokken, og i kirkegården. Hvor var jeg midt i denne sykdomstiden?  Oljen og en del liter mel, med honning og melk, var ikke lenger noe å kjenne trøst på.

Riv ut hjertet, spis opp fiendens hjerne, som kjøttdeig, og bak opp et måltid til oss og fuglene. Hørte jeg i min kraftige ånd.

Redsler var ikke så skjærende og uvelkommen lenger. Stormen brakte inn sverd og kaos over svake sjeler, som ikke fikk sove engang om nettene.

Stemmene gav fra seg et uhørt budskap i et uhørt kapittel. Klagesang, men en bønn om nåde. 

Tilgivelse

Et stykke unna døden.

Kampen mot store helter og den store dragen, blåste opp strid i flammer og ild. Mennesker falt ned til dødsriket hver dag, mens loven ble trampet ned på tørr jord. Det var ikke noe glimt av soloppgangen, men brennende hjerter var oppe om nettene som ildfakler.

Jeg kjente meg så levende. Så brutalt, og så sterk.

Kraftige smell fra torden i himmelen og på jorden. Ingen reagerte positivt på denne ulykken, som hørtes ut som en myte, begravd ned i nedre deler av jorden med bøtte og spann.

Hva ellers gav meg blodsmak i munnen?

Et språk, som kunne høres utenfra, brakte inn redsler som stygge piler i flammer. Bøker ble skrevet ned og min munn begynte å tale igjen.

Et uhørt kapittel.

Tro meg.

Det er tilgivelse å få, men vi er alle et stykke unna døden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Kofi Nyarko

Kofi Nyarko

27, Stavanger

Jeg er en ung mann på 27 år. Kjenner livet og tar det helt med ro. Jeg mediterer og samler på et utvidet ordspråk. Jeg blogger ikke hver dag, men har skrevet nok sider til å romme en bok. Følg meg også på Instagram: mestro06. Dere kan lese bloggen min hvis dere gidder.

Kategorier

Arkiv